Hvornår giver det mening at samle sin gæld?

Print Friendly, PDF & Email

Hvis du har gæld af en vis størrelse kan det hurtigt komme til at virke uoverskueligt. Hvordan skal man nogensinde betale beløbet tilbage, når der hele tiden kommer nye renter på? Og bliver man nogensinde fri?

Mange danskere har gæld, både til det offentlige, til banker, men også privatpersoner og andre steder. Ved at samle sin gæld ét enkelt sted, kan man reducere de månedlige renteudgifter, og samtidig få et mere overskueligt overblik.

Men det er ikke altid at banken er villig til at låne penge til skyldnere. Derfor tyer nogle danskere til separate virksomheder der udelukkende låner penge ud.

Selvom disse institutioner godt kan have en forholdsvis høj rente, kan man dog stadigvæk opnå fordele ved at samle gælden, da man undgår at betale på flere forskellige lån, med hver deres rentesats, hovedstol m.m. Det gør det muligt at samle dine forbrugslån og få bedre lånevilkår.

I denne artikel vil vi komme nærmere ind på hvornår det kan betale sig, og hvornår man nok bare bør fortsætte som hidtil.

Få et bedre overblik

Når man samler sin gæld til et enkelt lån, reducerer man som nævnt ovenfor de forskellige månedlige betalinger og renteudgifter. Mange gange skyldes dele af gælden nemlig at folk mister overblikket, og nærmest bare giver op.

Ved ikke at løbende betale tilbage på sine lån, stiger beløbet på gælden markant, og det kan være helt afgørende for om der er håb forude eller ej.

At samle gælden gør det nemmere at holde styr på hvad man skylder sammenlagt, og det er også lettere at huske på at få afdraget på en månedlig basis når man kun skal tænke på et enkelt lån. Samtidig skal man heller ikke i kontakt med 6 forskellige firmaer.

Få en lavere samlet rente

Mange gange vil den største overvejelse dreje sig om den nye rente på gælden du får ved at samle lånet. Her skal du gerne opnå samme rente, eller lavere rente, end du har på de dyreste af dine enkeltstående lån.

Formålet er trods alt at du skal kunne betale gælden af hurtigere og mere effektivt. Selvom du måske skal betale af i længere tid, eller afdrage et større beløb om måneden, er det vigtigste at overveje de gældende renter.

Denne liste over låneformidlere og -udbydere af samlelån giver et godt overblik over hvilke muligheder du kan få tilbudt i forhold til samlelån.

Få en lavere månedlig udgift

I særlige tilfælde kan det dog godt betale sig at samle sin gæld for at opnå en lavere månedlig udgift på afdraget.

Dette kan for eksempel være tilfældet hvis du er under uddannelse, og kan se frem til et stort spring i lønnen når du bliver færdig. Så kan det være rart at have lidt mere luft i budgettet mens du studerer.

Hjælp til privatøkonomien

Hvis du har brug for flere informationer omkring din gæld, kan du læse denne guide til en bedre privatøkonomi, der kommer ind på stærke råd til alt omkring økonomien.